Voice and Oscillator – samarbetar med Roya på Input/Output–EP:n

Kent Björnsson, som på nittiotalet utgjorde ena halvan av Native Cry, skapar numera musik som Voice and Oscillator.

Han bestämde sig för att göra riktigt korta elektroniska poplåtar, men ändå behålla det som tilltalar honom mest, nämligen bra melodier och refränger i intressanta arrangemang. Resultatet blev albumet Nine Songs And A Dream, som kommer efter sommaren. 

Redan nu, på den nysläppta Input/Output–EP:n, kan vi smyglyssna på tre låtar som remixats av bland andra Roya. Kent Björnsten berättar: 
– Roya och jag har haft kontakt länge och peppat varandra i musikskapandet. Förra året fick jag remixa hennes låt ”Patient” från Pulse-plattan. När jag nu skulle släppa eget material tackade hon ja till att stöpa om ”Antimatter” och resultatet blev enligt mig inget annat än lysande!

Ni hör Input/Output här:

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …