Sunday , November 27 2022

Voice and Oscillator – samarbetar med Roya på Input/Output–EP:n

Kent Björnsson, som på nittiotalet utgjorde ena halvan av Native Cry, skapar numera musik som Voice and Oscillator.

Han bestämde sig för att göra riktigt korta elektroniska poplåtar, men ändå behålla det som tilltalar honom mest, nämligen bra melodier och refränger i intressanta arrangemang. Resultatet blev albumet Nine Songs And A Dream, som kommer efter sommaren. 

Redan nu, på den nysläppta Input/Output–EP:n, kan vi smyglyssna på tre låtar som remixats av bland andra Roya. Kent Björnsten berättar: 
– Roya och jag har haft kontakt länge och peppat varandra i musikskapandet. Förra året fick jag remixa hennes låt ”Patient” från Pulse-plattan. När jag nu skulle släppa eget material tackade hon ja till att stöpa om ”Antimatter” och resultatet blev enligt mig inget annat än lysande!

Ni hör Input/Output här:

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Krake – “Smuts”

Krake från Luleå – som består av Fredrik Sjögren (gitarr och sång), Fred Sundström Kanon …