Wednesday , November 29 2023

Martin Inghardt – premiär för The Cure-influerade “Klumpen”

I början av 2000-talet musicerade Martin Inghardt i The Animal Five, ett svenskt indierockband som ofta jämfördes med The Strokes. Martins respons var självklart ”The Strokes har stulit vårt sound”.

Han frontade sedan Canary Islands, som inte bara gjorde smart indiepop, utan även gjorde en fyndig kommentar till musikindustrins trendhysteri genom att introducera ”3P-konceptet”, tre låtar som satt ihop i en och samma ljudfil.

Nu kör Martin Inghardt solo. ”Hästkrafter”, som kom på nyårsdagen, blev starten. Nu kommer det andra släppet, ”Klumpen”.

Alla vänner av The Cure lär uppskatta ljudbilden. Martin tycker att Robert Smith skriver bäst kärlekssånger i hela världen. ”Klumpen” hette förresten först ”Elliot Smith”, så Martin låter hälsa att det även finns ett litet The Smiths-tema…

Zero Magazine har fått äran att ha premiärlyssning för ”Klumpen”. Ni hör den nedan. I morgon hittar ni den även på Spotify!

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Vlimmer – “Fatalideal”

För ett par månader sedan introducerade vi det Berlinbaserade enmansprojektet Vlimmer, med Alexander Leonard Donat bakom …