Friday , October 7 2022

Martin Inghardt – premiär för The Cure-influerade “Klumpen”

I början av 2000-talet musicerade Martin Inghardt i The Animal Five, ett svenskt indierockband som ofta jämfördes med The Strokes. Martins respons var självklart ”The Strokes har stulit vårt sound”.

Han frontade sedan Canary Islands, som inte bara gjorde smart indiepop, utan även gjorde en fyndig kommentar till musikindustrins trendhysteri genom att introducera ”3P-konceptet”, tre låtar som satt ihop i en och samma ljudfil.

Nu kör Martin Inghardt solo. ”Hästkrafter”, som kom på nyårsdagen, blev starten. Nu kommer det andra släppet, ”Klumpen”.

Alla vänner av The Cure lär uppskatta ljudbilden. Martin tycker att Robert Smith skriver bäst kärlekssånger i hela världen. ”Klumpen” hette förresten först ”Elliot Smith”, så Martin låter hälsa att det även finns ett litet The Smiths-tema…

Zero Magazine har fått äran att ha premiärlyssning för ”Klumpen”. Ni hör den nedan. I morgon hittar ni den även på Spotify!

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Echo & The Bunnymen återutger sina första fyra album

Gillar du högkvalitativ postpunk? Äger du en vinylspelare? Letar du efter ett bra soundtrack som …