Saturday , June 22 2024

Josefin Berger – “My True Love Is The Darkness”

Zero Magazine introducerade i höstas Josefin Berger från Göteborg, som då bjöd på Tolkieninspirerad elektronisk “fantasypop” med kultlåten ”Go Kiss an Orc” (läs mer här).

Josefin är nu tillbaka med en ny singel. Vackra ”My True Love Is The Darkness” leder så smått tankarna till Kate Bush och Enya. Hon beskriver den enligt följande:   
– ”My True Love Is The Darkness” är både inspirerad av en kärlekshistoria i mitt eget liv och romansen mellan Rumpelstiltskin och Belle i fantasy-tv-serien Once Upon A Time. Låten handlar om att känna sig förrådd och att förstå att någon inte är bra för en, men ändå vilja ha personen. Kärleken förvandlas till ett beroende. I början och slutet av låten sjunger jag “amin mela lle”, som betyder ”jag älskar dig” på alviska. Det kändes passande, eftersom precis som ”Go Kiss An Orc” är faktiskt även den här låten inspirerad av en Sagan om ringen-fantast. Om jag känner många eller om det är samma man låter jag dock vara osagt…

I sann Prince-stil står Josefin Berger för både text, musik, sång, piano och produktion.
– ”My True Love Is The Darkness” känns som en nystart för mig, eftersom det här är den första låten som jag har spelat in, arrangerat och mixat helt på egen hand sedan 2010, berättar hon. Jag gjorde den i min enkla hemmastudio i Gårda i Göteborg med mitt digitala piano, Logics egna trumslingor och syntar, instrument och ljud från East Wests ljudbibliotek och en nyinförskaffad mikrofon. Jag har naturligtvis oändligt mycket kvar att lära om musikproduktion och det är ju inte heller så att man någonsin blir fullärd, men jag känner mig positiv till att framöver lättare kunna få till mina visioner och börja släppa musik regelbundet, vilket känns väldigt roligt!

Zero Magazine uppmuntrar självklart alla läsare att stödja denna kreativa älva från västkusten. Följ henne via Facebook eller hennes hemsida

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!