Romantic Thriller – “Doors”

Först ut denna vecka är Rebecca Huston, alias Romantic Thriller, från Los Angeles. 

Hennes musik är inspirerad av film noir-stämningar som dramatik, mörker och fatalism och har jämförts med artister som Chromatics, Kate Bush och Cocteau Twins.

Romantic Thrillers nya singel, ”Doors”, förmedlar en suggestiv science fiction-känsla. Rebecca Huston beskriver den enligt följande: 
– Musically I tried to get in the zone of magical realms and with modern hyper pop vibes. It’s a positive visualization song to get me past self confidence issues and, really, hopefully, to help me move on from lingering break up trauma.

Ni hör den här: 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

The Confusions - Black Silhouettes

The Confusions – Black Silhouettes

The Confusions har åstadkommit popmusik i 30 års tid. Nio album har släppts sedan starten, …