Tuesday , April 16 2024

Tripnaha – drömsk elektropop på EP:n “Fortyfive”

Sverige fortsätter imponera med det ena utmärkta elektropopbandet efter det andra. 

Vi lyfter i dag fram en ung duo från Göteborg, som numera huserar i Berlin. 

Elin Johansson och Fredd Jakobsen bildade Tripnaha häromåret, har hunnit släppa ett par singlar och ligger faktiskt bakom temasången till den svenska podcasten ”Seriemördarpodden”.

Deras nya EP, Fortyfive, bjuder på modern produktion, spröda syntljud, hypnotiska rytmer och en svävande röst som leder tankarna till drömpopfenomen som Cranes och Cocteau Twins. 

Så här beskriver Elin, rösten i Tripnaha, EP:ns förstaspår, “Memories”:
– “Memories” handlar om att minnet är inte alltid är tillförlitligt. Vi minns gärna det som är motsatsen till kärleksfullt. Allt förändras, inget förblir. Vissa hanterar det bättre än andra. Jag vill stanna tiden.

Både modernt högteknologiskt och skönt retrosuggestivt. Jodå, Tripnaha har ett briljant koncept som bådar gott inför framtiden! 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …