Tripnaha – drömsk elektropop på EP:n “Fortyfive”

Sverige fortsätter imponera med det ena utmärkta elektropopbandet efter det andra. 

Vi lyfter i dag fram en ung duo från Göteborg, som numera huserar i Berlin. 

Elin Johansson och Fredd Jakobsen bildade Tripnaha häromåret, har hunnit släppa ett par singlar och ligger faktiskt bakom temasången till den svenska podcasten ”Seriemördarpodden”.

Deras nya EP, Fortyfive, bjuder på modern produktion, spröda syntljud, hypnotiska rytmer och en svävande röst som leder tankarna till drömpopfenomen som Cranes och Cocteau Twins. 

Så här beskriver Elin, rösten i Tripnaha, EP:ns förstaspår, “Memories”:
– “Memories” handlar om att minnet är inte alltid är tillförlitligt. Vi minns gärna det som är motsatsen till kärleksfullt. Allt förändras, inget förblir. Vissa hanterar det bättre än andra. Jag vill stanna tiden.

Både modernt högteknologiskt och skönt retrosuggestivt. Jodå, Tripnaha har ett briljant koncept som bådar gott inför framtiden! 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

The Confusions - Black Silhouettes

The Confusions – Black Silhouettes

The Confusions har åstadkommit popmusik i 30 års tid. Nio album har släppts sedan starten, …