Foto: Sebastian Mlynarski & Kevin J Thomson

Chvrches – ny video till ”He Said, She Said”  

Glasgow-trion Chvrches är tillbaka!

Deras nya singel, ”He Said, She Said”, är inte bara en stark elektronisk poplåt, utan har dessutom ett viktigt budskap.

Bandets sångerska, Lauren Mayberry, berättar att det är en kamplåt som ifrågasätter traditionella kvinnoroller.  
– I feel like I have spent a lot of my life, both personally and professionally, performing the uncomfortable balancing act that is expected of women and it gets more confusing and exhausting the older I get. Be successful but only in the way we want you to be. Speak up for yourself, but not so loudly that you steal men’s thunder. Be attractive, but only for the benefit of men, and certainly don’t be vain. Strive to be The Hot Sad Girl, but don’t actually be sad in a way that’s inconvenient for anyone. Be smart, but not smart enough to ask for more than what you’re being given…

Med ”He Said, She Said” vill Lauren uppmuntra kvinnor över hela världen att våga ta mer plats och stå för sina åsikter.
– ”He Said, She Said” is my way of reckoning with things I’ve accepted that I know I shouldn’t have. Things I pretended weren’t damaging to me… Being a woman is fucking exhausting and it felt better to scream it into a pop song than scream it into the void. After the past year, I think we can all relate to feeling like we’re losing our minds.

Ni ser den alldeles nysläppta videon här:

Låten hittar ni här: 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …