Monday , August 15 2022
Foto: Sebastian Mlynarski & Kevin J Thomson

Chvrches – ny video till ”He Said, She Said”  

Glasgow-trion Chvrches är tillbaka!

Deras nya singel, ”He Said, She Said”, är inte bara en stark elektronisk poplåt, utan har dessutom ett viktigt budskap.

Bandets sångerska, Lauren Mayberry, berättar att det är en kamplåt som ifrågasätter traditionella kvinnoroller.  
– I feel like I have spent a lot of my life, both personally and professionally, performing the uncomfortable balancing act that is expected of women and it gets more confusing and exhausting the older I get. Be successful but only in the way we want you to be. Speak up for yourself, but not so loudly that you steal men’s thunder. Be attractive, but only for the benefit of men, and certainly don’t be vain. Strive to be The Hot Sad Girl, but don’t actually be sad in a way that’s inconvenient for anyone. Be smart, but not smart enough to ask for more than what you’re being given…

Med ”He Said, She Said” vill Lauren uppmuntra kvinnor över hela världen att våga ta mer plats och stå för sina åsikter.
– ”He Said, She Said” is my way of reckoning with things I’ve accepted that I know I shouldn’t have. Things I pretended weren’t damaging to me… Being a woman is fucking exhausting and it felt better to scream it into a pop song than scream it into the void. After the past year, I think we can all relate to feeling like we’re losing our minds.

Ni ser den alldeles nysläppta videon här:

Låten hittar ni här: 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Jan Olsen - Spirit Chant

Jan Olsen – Spirit Chant

Danske singersongwritern Jan Olsen inleder Spirit Chant med själva titelspåret och det är den låt …