Thursday , July 18 2024

Doug Schmude – Mileposts

Betyg - 5

5

Något ojämn 7-spårs ep inom popig americana med höjdpunkter.

User Rating: Be the first one !
Doug Schmude - Mileposts
Skivbolag: Lost Hubcap

Doug Schmude sjunger, lirar gitarrer, dobro, mandoloin, orgel, piano och bas på Mileposts. Han är en amerikansk independentartist som ger ut sin americana och pop på eget bolag, då han inte agerar studiomusiker eller producent till andra artister.

Mileposts ger mig inte så mycket i början, även om den inledande ”Mileposts In the Rear View” är en trevlig sång. Skivan känns annars tämligen anonym fram till fjärde låten ”Old Crow” som är den första riktigt minnesvärda sången här. Därefter rockar Schmude igång med svängiga ”Feels Like Texas” som får en klart lysande stjärna i min bok. Även lugnare ”A world without John Prine” uppskattas, kanske mer på grund av texten än låten egentligen, men helheten växer efter ett tag. Countrysångaren Prine blev ett av många offer för Covid19 förra året och avled i sjukdomen den 7:e april, 73 år gammal. Fint av Schmude att skriva en sådan snygg hyllningslåt till honom. Också avslutande ”Maybe I Just Won´t Go Home tonight” är en trevlig sak, även om den kanske inte kommer bli någon världshit direkt, men det lär inte skivans bästa låtar bli heller. Å andra sidan blir inte merparten av all fantastisk musik som görs runt omkring i världen några hits, så vad som ligger på diverse försäljningslistor är sällan intressant över huvud taget, som jag ser det. Mileposts med sina 7 sånger är bara 25 minuter lång, producerad av Schmude själv och tillräckligt bra för att hålla ett öga på hans vidare eskapader inom branschen.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …