Wednesday , March 22 2023

Patrik Adolfsson och e:lect – “I’m Not The One You Think I Am”

Patrik Adolfsson – med en bakgrund i Landskronabandet Woltage och numera låtskrivare inom ett brett elektroniskt spektrum, från klassisk new wave-pop till synthwave, EBM och EDM – har det senaste året varit involverad i flertal spännande samarbeten.

Först släppte han, Fredrik Rosenkvist och Elin Wikstrand den starka singeln ”Colors” tillsammans. Sedan slog han och Elin sig samman med Gustav “Kendel Lights” Kendel och gjorde ”Hunters & Prey”.

Nu har Patrik jobbat med Hella och Al i den svenska duon e:lect. Han har även lånat in Camilla Hansson som textskrivare. 

Tillsammans bjuder de på en välproducerad elektropoplåt, som handlar om att vara sig själv, gå sin egen väg och inte göra om sig för någon.

Ni hör ”I’m Not The One You Think I Am” här.

Patrik, Hella och Al har även gjort två livestreamspelningar ihop. Den första i december 2020, arrangerat av Russian Dark Community, och den andra i januari 2021, arrangerat av svenska Klubb Död. Ni hittar dem på YouTube.

 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Alison Goldfrapp släpper soloalbum och presenterar förstasingeln “So Hard So Hot”

Efter sju album med Goldfrapp är det nu dags för frontfiguren Alison Goldfrapp att släppa …