Monday , August 15 2022

Patrik Adolfsson och e:lect – “I’m Not The One You Think I Am”

Patrik Adolfsson – med en bakgrund i Landskronabandet Woltage och numera låtskrivare inom ett brett elektroniskt spektrum, från klassisk new wave-pop till synthwave, EBM och EDM – har det senaste året varit involverad i flertal spännande samarbeten.

Först släppte han, Fredrik Rosenkvist och Elin Wikstrand den starka singeln ”Colors” tillsammans. Sedan slog han och Elin sig samman med Gustav “Kendel Lights” Kendel och gjorde ”Hunters & Prey”.

Nu har Patrik jobbat med Hella och Al i den svenska duon e:lect. Han har även lånat in Camilla Hansson som textskrivare. 

Tillsammans bjuder de på en välproducerad elektropoplåt, som handlar om att vara sig själv, gå sin egen väg och inte göra om sig för någon.

Ni hör ”I’m Not The One You Think I Am” här.

Patrik, Hella och Al har även gjort två livestreamspelningar ihop. Den första i december 2020, arrangerat av Russian Dark Community, och den andra i januari 2021, arrangerat av svenska Klubb Död. Ni hittar dem på YouTube.

 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Jan Olsen - Spirit Chant

Jan Olsen – Spirit Chant

Danske singersongwritern Jan Olsen inleder Spirit Chant med själva titelspåret och det är den låt …