Intelligent Music Project VI – The Creation

Betyg - 5

5

Melodiös hårdrock med ett budskap om vägen till ett meningsfullt liv.

User Rating: Be the first one !
Intelligent Music Project VI - The Creation
Skivbolag: Intelligent Music

Skapare bakom hårdrocksprojektet Intelligent Music Project VI är doktor Milen Vrabevski. Han är förutom läkare även affärsman, filantrop och konstnär. Han har dessutom skrivit allt material till The Creation och sina övriga skivor. Bandet består av bulgariska musiker och gästar gör några av hårdrocksvärldens mest eminenta namn.    

The Creation är Intelligent Music Projects sjätte album. Om denna platta och sina tidigare har Milen Vrabevski sagt:

”Jag vill att mina barn ska växa upp med idéerna jag delar med mig av på mina skivor. Och istället för att föreläsa om dessa idéer använder jag musikens språk, vilket är universums mest använda.”

Vrabevski använder några av Bulgariens bästa musiker (enligt honom själv) att lira på sina skivor, men han använder också åtskilliga internationellt kända superstjärnor. På The Creation medverkar t.ex. Ronnie Romero (Rainbow), Bobby Rondinelli (Black Sabbath, Rainbow), John Payne (ex-Asia), Todd Sucherman (Styx), Carl Sentence (Nazareth) och Richard Grisman (River Hounds). På tidigare album har artister som John Lawton (Lucifer´s Friend, Uriah Heep), Joseph Williams (Toto), Nasthan East (Eric Clapton, Michael Jackson, Joe Satriana etc.), Dave Palmer (Avenged Sevenfold) och Tim Pierce (Michael Jackson, Alice Cooper, Roger Waters, Phil Collins etc.) med fler medverkat. The Creation består av 12 melodiösa hårdrockslåtar, men ibland finner man även inslag av både jazz och folkmusik i musiken. Sången ligger rätt högt i mixen och produktionen är tyvärr tam, så det blir inte den kräm i musiken som är önskad och förmodligen eftersträvad av de inblandade. En mer explosiv produktion hade kunnat rädda mycket, för låtarna är inte så tokiga trots allt och musikaliskt låter det bra. Ofta gör musiken små progressiva utflykter och enligt doktorn är det textmässiga budskapet på denna skiva ”nyckeln till framgång i ett meningsfullt liv”.

 

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Truk - En doft av år

Truck – En Doft Av År

Trion Truck lirar 70-talsrock av den tidiga, hårdare skolan och deras ep innehåller sex låtar. …