Wednesday , September 28 2022

Page släpper konsertfilm: “Fakta för alla, Göteborg”

Saknar ni livekonserter? Såklart ni gör!

En tröst i dessa dystra tider kan kanske vara att Sveriges främsta elektropoppionjärer, Page, släpper en musikfilm.

Fakta för alla, Göteborg spelades in på klassiska Sticky Fingers våren 2020, precis innan Covid-19-krisen stängde ner konsertverksamheten i Europa på obestämd tid. 

Spelningen förevigades av både ett professionellt filmteam och utvalda publikmedlemmar, vilket borgar för spännande kameravinklar och unik livestämning. Hela nitton låtar, från olika perioder i Pages långa karriär, står på menyn. 

Eddie Bengtsson och Marina Schiptjenko låter hälsa: 
”Vi saknar verkligen att stå på scen och kunna träffa våra fans. Konserter är väldigt speciella för oss. Förhoppningsvis kan den här filmen fungera som ett substitut till vi ses igen”.  

Fakta för alla, Göteborg släpps i två format via engelska Cold War Night Life. Dels i form av en streamingkod, som ger tillgång till ett obegränsat antal visningar, och dels i form av ett limiterat deluxe-paket, som förutom streamingkoden även innehåller en fysisk dvd med bonusmaterial, en numrerad fotobok och ett unikt polaroidfotografi av Page. 

Producent Simon Helm kommenterar:
”Inget kan jämföras med att verkligen vara på en Pagekonsert, men vi har gjort vårt bästa för att fånga stämningen och energin. Det är härligt att se hur publiken blir till en tredje medlem i bandet, som sjunger tillbaka till Eddie och Marina. Det här var den sista Pagespelningen före pandemin och känns därför som ett viktigt tidsdokument.”

Hela härligheten släpps den 30 april. För ytterligare information rekommenderas Pages Facebooksida eller Cold War Night Lifes hemsida.

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Page – Aska under mitt skinn

Eddie Bengtsson är inte USA:s 45:e president. Bland de troligen 42^23 saker som skiljer dem …