Thursday , April 18 2024

Page släpper konsertfilm: “Fakta för alla, Göteborg”

Saknar ni livekonserter? Såklart ni gör!

En tröst i dessa dystra tider kan kanske vara att Sveriges främsta elektropoppionjärer, Page, släpper en musikfilm.

Fakta för alla, Göteborg spelades in på klassiska Sticky Fingers våren 2020, precis innan Covid-19-krisen stängde ner konsertverksamheten i Europa på obestämd tid. 

Spelningen förevigades av både ett professionellt filmteam och utvalda publikmedlemmar, vilket borgar för spännande kameravinklar och unik livestämning. Hela nitton låtar, från olika perioder i Pages långa karriär, står på menyn. 

Eddie Bengtsson och Marina Schiptjenko låter hälsa: 
”Vi saknar verkligen att stå på scen och kunna träffa våra fans. Konserter är väldigt speciella för oss. Förhoppningsvis kan den här filmen fungera som ett substitut till vi ses igen”.  

Fakta för alla, Göteborg släpps i två format via engelska Cold War Night Life. Dels i form av en streamingkod, som ger tillgång till ett obegränsat antal visningar, och dels i form av ett limiterat deluxe-paket, som förutom streamingkoden även innehåller en fysisk dvd med bonusmaterial, en numrerad fotobok och ett unikt polaroidfotografi av Page. 

Producent Simon Helm kommenterar:
”Inget kan jämföras med att verkligen vara på en Pagekonsert, men vi har gjort vårt bästa för att fånga stämningen och energin. Det är härligt att se hur publiken blir till en tredje medlem i bandet, som sjunger tillbaka till Eddie och Marina. Det här var den sista Pagespelningen före pandemin och känns därför som ett viktigt tidsdokument.”

Hela härligheten släpps den 30 april. För ytterligare information rekommenderas Pages Facebooksida eller Cold War Night Lifes hemsida.

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Julian Brandt och Emmon – “Fall into Someone’s Arms”

Julian Brandt är en man med många järn i elden. Vi känner honom från fina …