Octolab släpper remixsamling på kassett

Har ni kassettdäcken redo i vardagsrummet?

I morgon, långfredag, släpper nämligen OctoLab sin nya samling, Remixed, på kassett i en starkt begränsad upplaga.

Faktum är att just kassettformatet är grunden till hela projektet, i betydelsen själva “formatet”. Den norske konstnären Tor Rafael Raaels alster har prytt omslagen till OctoLabs senaste releaser, och när Arielle Andersson och Fredrik Lundvall Kindsäter fick ögonen på hans ”Livsløgneren” såg de omedelbart att den skulle passa perfekt som omslag till en kassett.

När sedan Yestergrey gjorde en remix på “Aim For His Head”, från OctoLabs senaste album, Mystery Park, föddes idén att kolla runt bland kollegor på den elektroniska scenen om det fanns intresse från fler att stöpa om OctoLabs låtar. Uncreated nappade snabbt och därefter rullade det på. I det starka startfältet hittar vi bland andra Göteborgselektronikerna, Code 64, Dead Eyes Open och Saft. 

 Var släpper man då en kassett 2021? Jo, OctoLab kontaktade Niclas Blyh på pbhmedia, som efter viss tvekan nappade på kroken. 
– Eftersom det är allmänt bekant att jag gillar retrogrejer, så förvånades Arielle och Fredrik över att jag först var ganska skeptisk till kassettformatet, avslöjar Niclas. Men tiden gick och när jag, av en tillfällighet, ramlade över ett exemplar av Paul Reins Communicate från 1986 på kassett, så trillade polletten ner och jag tog mitt förnuft till fånga. Uppställningen av remixakter och kvaliteten på de 12 färdiga remixerna gjorde att det inte fanns något att tveka om. Det var klart att pbhmedia skulle ge ut en kassett! 

Sagt och gjort. På fredag, den 2 april, släpps den begränsade upplagan av kassetten på Bandcamp. Först till kvarn gäller. Dessutom erbjuds ett förmånligt pris på just fredag, eftersom det samtidigt är Bandcamp Friday. Ställ klockan på 09:00 på långfredagen och införskaffa dyrgripen här.

Om ni (naturligtvis av misstag…) skulle ha råkat sälja er kassettbandspelare för tjugo år sedan, så kommer OctoLabs Remixed även digitalt och på strömningstjänster den 23 april.

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!