Wednesday , June 12 2024

Voie 81 – elegant retroelektronik från Paris

Nu över till en hemlighetsfull konstellation från Frankrike.

Voie 81 beskriver sig själva som ”a Parisian pop wave electro duo, which adds the female voices of three European capitals: Paris, Madrid and Berlin”.

För att öka på mysteriet och bjuda på ett par leenden ger de även följande förklaring: ”We are Kraftwork’s long lost sons or the result of David Gahan’s multiple affairs during his 1988 tour in the US.”

Ja, varför inte? Helt säkert är i alla fall att bandet, precis som deras namn antyder, har en förkärlek för det tidiga åttiotalet och analoga syntar. Deras ljudbild är färgad av klassiska maskiner som E-mu Emax, Roland Juno 106, Korg Poly 61, MiniMoog Voyager XL och Sequential Prophet X.

Föga förvånande är deras nya singel, ”Mon Roy homme”, både elegant och skönt retroelektronisk. Tankarna går så smått till en ”Fade To Grey” för tvåtusentalet. Ni hör den här: 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Whole – “Valson”

Nu över till en intressant duo.  Whole består av Thomas Schernikau från Depeche Mode-hyllningsbandet Forced …