Monday , December 5 2022

Voie 81 – elegant retroelektronik från Paris

Nu över till en hemlighetsfull konstellation från Frankrike.

Voie 81 beskriver sig själva som ”a Parisian pop wave electro duo, which adds the female voices of three European capitals: Paris, Madrid and Berlin”.

För att öka på mysteriet och bjuda på ett par leenden ger de även följande förklaring: ”We are Kraftwork’s long lost sons or the result of David Gahan’s multiple affairs during his 1988 tour in the US.”

Ja, varför inte? Helt säkert är i alla fall att bandet, precis som deras namn antyder, har en förkärlek för det tidiga åttiotalet och analoga syntar. Deras ljudbild är färgad av klassiska maskiner som E-mu Emax, Roland Juno 106, Korg Poly 61, MiniMoog Voyager XL och Sequential Prophet X.

Föga förvånande är deras nya singel, ”Mon Roy homme”, både elegant och skönt retroelektronisk. Tankarna går så smått till en ”Fade To Grey” för tvåtusentalet. Ni hör den här: 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Tack för allt, Christine McVie (1943-2022)!

Tycker man snygg och välgjord popmusik, så tycker man om Fleetwood Mac! Tycker man om …