Saturday , April 17 2021

Figurehead – “I Want You”

Bandnamnet Figurehead får förmodligen många gamla The Cure-fans att le nyfiket.

Det blir inte sämre av att killen bakom projektet, Tryggve Nilsson, även spelar i en konstellation som heter Ceremoni, döpt efter en New Order-låt.

Med så fina referenser kan det inte gärna låta annat än bra… och en smula postpunkigt.

Figureheads nya singel, ”I Want You”, som nyligen släpptes på Svart Kaffe Records, kombinerar mörka basgångar, distade industrivirvlar och åttiotalsdoftande syntar med en melankolisk text om att låta sig själv försvinna när man går upp i en annan person.

Det här bådar gott inför framtiden. Zero Magazine hoppas på mer!

 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Svenska casinon

Konungariket Sverige har en lång tradition av spel. Det går tillbaka så långt som till …