Tuesday , April 16 2024

Northern Loner – The Blank Spot

Betyg - 8

8

Utmärkt hemkörd melodisk syntpop från Nora.

User Rating: Be the first one !
Northern Loner - The Blank Spot
Skivbolag: Egen produktion

Magnus Norr kämpar vidare som Northern Loner och framför här fem nya syntpopalster, väl värda att få höras av resten av världen. Det är i vanlig ordning melodiöst, låter tämligen tidslöst även om 80-talet är närvarande, och The Blank Spot är garanterat ingen tom punkt.

The Northern Loner har som vanligt skrivit sin musik själv, men texterna har även kompisen Göran Söderberg plitat ihop. The Blank Spot är inspelad i artistens hemstudio i Nora med hjälp av Cubase, Korg Prologue, Karp, Roland Ds61, Retrologue och Halion samt samplade trummor, och resultatet är varmt, mjukt och tilltalande vemodigt. Den här gången har sångerna titlarna ”European Child”, ”At End Of the Circle”, ”Ella Minor”, ”The Nobles” som man också gjort en rolig video till som kan ses på exempelvis YouTube, samt avslutande och instrumentala (nåja, ordlösa körer är låten försedd med) ”Nightflight To Sardinia”. När jag lyssnar på den här musiken, körerna, Norrs röst och känner stämningen kan jag inte undvika att visualisera regniga storstadsnätter, skimrande blöt asfalt, neonskyltars lysande färger i natten och ensamma resor i baksätet på taxibilar. Dessa synvillor har inte ett skit med Northern Loners texter att göra, men det är någonting med musiken och melodierna som släpper löst förnimmelser av det slaget inom mig när jag lyssnar på The Blank Spot. Här finns en romantisk ensamhet, en vemodig skönhet och ett mörker som snarare frammanar trygghet än rädsla och fara. Sist men inte minst: samtliga spår på den här ep:n är väldigt jämna i såväl kvalitet som känsla så det finns ingen anledning att göra några kirurgiska ingrepp i dem, en och en. Lyssna på samtliga istället, så som de ligger på plattan.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Unify Separate, 2022

Unify Separate är tillbaka med nya singeln “City of Light”

Stockholmsbaserade duon Unify Separate är tillbaka med nya singeln “City of Light”, ett skimrande och …