Saturday , April 20 2024

EBX8 – mångsidig box från Erasure

Letar ni efter ny och spännande musik att avnjuta i marssolen? Då är Erasures nysläppta box, EBX8, definitivt värd att titta närmare på.

Vince Clarke och Andy Bell har kompilerat b-sidor, remixer och annat smått och gott från åren 2003 till 2005. Sammanlagt handlar det om 32 låtar som marknadsförde singlarna från Other People’s Songs och Nightbird.

Dansa loss till Manhattan Cliques mäktiga klubbversion av ”Breathe”, känn pophistoriens vingslag i den akustiska Elvis Presley-covern ”Can’t Help Falling In Love”, meditera till psykedeliska ”Mr Gribber and His Amazing Cat”, beundra Vince Clarkes syntljud i mörkt romantiska ”Gone Crazy” eller nicka belåtet till den elektroniska explosionen ”Here I Go Impossible Again (Triggertrax Extended Remix)”. Skulle ni, av någon anledning, vara sugna på att höra Andy Bell sjunga på latin, så erbjuds det till och med en värdig tolkning av Schuberts ”Ave Maria”.

En utmärkt möjlighet att undersöka Erasures mångsidighet bortom treminutershitsen!

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Strange Tales – “Somebody Else”

Zero Magazine vill nu tipsa om Strange Tales, som är ett passions- och lustdrivet musikaliskt …