Wednesday , September 28 2022

EBX8 – mångsidig box från Erasure

Letar ni efter ny och spännande musik att avnjuta i marssolen? Då är Erasures nysläppta box, EBX8, definitivt värd att titta närmare på.

Vince Clarke och Andy Bell har kompilerat b-sidor, remixer och annat smått och gott från åren 2003 till 2005. Sammanlagt handlar det om 32 låtar som marknadsförde singlarna från Other People’s Songs och Nightbird.

Dansa loss till Manhattan Cliques mäktiga klubbversion av ”Breathe”, känn pophistoriens vingslag i den akustiska Elvis Presley-covern ”Can’t Help Falling In Love”, meditera till psykedeliska ”Mr Gribber and His Amazing Cat”, beundra Vince Clarkes syntljud i mörkt romantiska ”Gone Crazy” eller nicka belåtet till den elektroniska explosionen ”Here I Go Impossible Again (Triggertrax Extended Remix)”. Skulle ni, av någon anledning, vara sugna på att höra Andy Bell sjunga på latin, så erbjuds det till och med en värdig tolkning av Schuberts ”Ave Maria”.

En utmärkt möjlighet att undersöka Erasures mångsidighet bortom treminutershitsen!

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Cold Connection – om remixskivan och framtidsplanerna

De gör elektronisk pop med influenser från Depeche Mode, Erasure och Rational Youth. De släppte …