Wednesday , April 17 2024

Catherine Britt – Home Truths

Betyg - 6

6

Australiensisk countrypop som ekar av dagens Nashville-scen.

User Rating: Be the first one !
Catherine Britt - Home Truths
Skivbolag: Beverley Hillbilly Records

Catherine Britts bakgrund och framgångar är fascinerande. Redan som 14-åring släppte hon sin första ep, som 17-åring flyttade hon från Newcastle i Australien till Nashville i USA, hon upptäcktes av Elton John när han turnerade i hennes hemland, hon bekämpade sin cancer och hon har gett ut sju album före Home Truths.

Catherine Britt har antingen skrivit låtarna på sitt nya album själv, eller tillsammans med andra kompositörer. Hon har blivit mamma till två barn vilket avspeglar sig i ”Gonna be mumma” om moderskapets mödor och ”Mother” där hon ber sin egen mamma om ursäkt för sådant hon utsatt henne för när hon var yngre. Britt var den yngsta australiensiska artisten att uppträda på Grand Ole Opry någonsin och skulle jag räkna upp alla priser hon vunnit skulle recensionsutrymmet ta slut innan listan över hennes framgångar gjorde det. Hur låter då Home Truths? Tyvärr för mycket som annan popinfluerad country från dagens Nashville gör. Kalla mig konservativ, men när det gäller country föredrar jag den mer traditionella varianten, vilket gör att jag föredrar låtar som ”Original sin” och ”Long way around” som är riktigt njutbara, medan ”Me” inte har på en countryplatta att göra. Albumet startar med singelspåret ”I am a country song” där Britt nämner legendaren George Jones i texten, sedan rullar det på med ”Fav´rit song”, titelspåret, ”Country fan” som är en hommage till hennes publik och ”Make a diamond”, innan de ovan nämna låtarna kommer. Två av skivans spår är duetter, den ena tillsammans med Lee Kernaghan och ”Hard to love” med Jim Lauderdale. Skivomslaget är uppfällbart med färgfoton, ett texthäfte medföljer och allt som allt är Home Truths en småtrevlig cd, även om jag önskat större egensinne och ett mindre modernt sound.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …