Friday , August 19 2022

Patrik Adolfsson, Elin Wikstrand och Kendel Lights – ”Hunters & Prey”

Patrik Adolfsson – med en bakgrund i Landskronabandet Woltage och numera låtskrivare inom ett brett elektroniskt spektrum, från klassisk new wave-pop till synthwave, EBM och EDM – inledde i fjol ett samarbete med sångerskan Elin Wikstrand. Tillsammans med Fredrik Rosenkvist släppte de då den starka singeln ”Colors”. 

Nu kommer uppföljaren, ”Hunters & Prey”, där de slagit sig samman med Gustav “Kendel Lights” Kendel och skapat en modern elektropoplåt med kommersiell potential.   

”Hunters & Prey” handlar om hämnd och rättvisa. Huvudpersonen i låten har väntat länge på att turen ska vända och plötsligt gör den det. Rollerna byts, perspektivet förändras och ett nytt och bättre liv startar.

Alla vänner av snygga syntmelodier och modern produktion bör absolut låna den sitt öra: 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

The Crazymen - Living Above The Cyclone Firestorm

The Crazymen – Living Above The Cyclone Firestorm

Motala-trion The Crazymen firar 20-årsjubileum som band i år. Det gör man genom att ge …