Wednesday , October 5 2022

enter.me – melodiös dansk elektropop

Claus Lindeskov Hansen, ursprungligen från den vackra ön Bornholm, har under många år tillhört eldsjälarna på den danska elektropopscenen.

I slutet av åttiotalet såg han Depeche Mode och Nitzer Ebb i Köpenhamn, köpte en synthesizer och började göra musik själv. Bland annat i deZeption, som gjorde ett flertal konserter i både Danmark, Norge och Tyskland.

Claus Lindeskov Hansens nya projekt heter enter.me och är en symbios mellan elektronik och människa med texter om känslor, politik och livets dualitet.

Bland inspirationskällorna hittar vi new wave-storheter som Depeche Mode, Human
League, Ultravox, Tears for Fears och New Order.

Gillar du snygga syntmelodier och modern produktion? Då kan enter.me mycket väl vara grejen för dig!

Läs mer här!

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Cold Connection – om remixskivan och framtidsplanerna

De gör elektronisk pop med influenser från Depeche Mode, Erasure och Rational Youth. De släppte …