Foto: Patrik Svedberg

Pbhmedia inleder samarbete med hårt elektroniska The Livelong June

Niclas Blyhs pbhmedia, som tidigare främst satsat på dansanta italorytmer och glada syntslingor, utökar sin musikaliska palett genom att samarbeta med Jönköpingsduon The Livelong June.

Tillsammans släpper de EP:n Middle-aged Rebel, som kombinerar mörk elektronik med introspektiva och normkritiska texter. En skiva som har en hårdare framtoning än duons debut, The Art of Living.      
Skoningslöst elektroniskt, till sista självrannsakande svettdroppen”, berättar bandet. ”Textraden ’make sure it’s all you under your skin’ sammanfattar inget mindre än livets mål och mening.” 

EP:ns tre låtar förmedlar en uppmaning om att aldrig sluta gå emot strömmen, följt av en betraktelse över djupt rotade inre rädslor och avslutas i det provocerande i att våga välja utanförskap för att tillgodose sina egna behov. 
”Budskapet är en nästintill nödvändig påminnelse, i alla fall för mig, om att inte glömma bort sig själv, att våga stå upp för sina val och den man behöver vara.” säger Niclas Blyh på pbhmedia. ”Dessutom känns energin och attityden i The Livelong Junes musik i sig som en inspirerande ventil i min katalog – pbhmedia tänjer på sina gränser”. 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Både Pet Shop Boys och Francesca e Luigi besjunger ensamheten

1991 släppte Mauro Scocco ”Till dom ensamma” för att lyfta fram de människor som har …