Friday , October 7 2022
Foto: Patrik Svedberg

Pbhmedia inleder samarbete med hårt elektroniska The Livelong June

Niclas Blyhs pbhmedia, som tidigare främst satsat på dansanta italorytmer och glada syntslingor, utökar sin musikaliska palett genom att samarbeta med Jönköpingsduon The Livelong June.

Tillsammans släpper de EP:n Middle-aged Rebel, som kombinerar mörk elektronik med introspektiva och normkritiska texter. En skiva som har en hårdare framtoning än duons debut, The Art of Living.      
Skoningslöst elektroniskt, till sista självrannsakande svettdroppen”, berättar bandet. ”Textraden ’make sure it’s all you under your skin’ sammanfattar inget mindre än livets mål och mening.” 

EP:ns tre låtar förmedlar en uppmaning om att aldrig sluta gå emot strömmen, följt av en betraktelse över djupt rotade inre rädslor och avslutas i det provocerande i att våga välja utanförskap för att tillgodose sina egna behov. 
”Budskapet är en nästintill nödvändig påminnelse, i alla fall för mig, om att inte glömma bort sig själv, att våga stå upp för sina val och den man behöver vara.” säger Niclas Blyh på pbhmedia. ”Dessutom känns energin och attityden i The Livelong Junes musik i sig som en inspirerande ventil i min katalog – pbhmedia tänjer på sina gränser”. 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Vogon Poetry – remixsamarbete med Mystic Experience

Den skånsk-göteborgska elektropoptrion Vogon Poetry har släppt en ny singel. Närmare bestämt ”Milliways”, som är …