Friday , August 19 2022

Doddi – “Electro Love”

Saknar ni det extravaganta och neonglittrande åttiotalet? 

Ingen fara – Doddi kan vara ljuset i tunneln! 

Den isländske musikern, producenten, komikern och radiodiskjockeyn Doddi Litli, alias Þórður Helgi Þórðarson, bjuder på sockersöta syntslingor, dansanta italo-rytmer och en tidstypisk refräng. Att han färgat skägget blått och döpt låten till ”Electro Love” gör det verkligen inte sämre. 

The best 80´s song since the 80s”, hävdar Doddi med glimten i ögat. Håller ni med? 

Följ Doddis vidare framfart här!

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

SCALA – ny singel med Helena Wigeborn

I fjol introducerade Zero Magazine den i Frankfurt bosatte göteborgaren, Peter Johansson, och hans dansanta …