Sunday , August 14 2022

Kim Wilde – biografi, samlingsskiva och Boy George-duett på gång!

Alla som gillar Kim Wilde har ett spännande år att se fram emot!

Framåt sommaren kommer boken Pop Don’t Stop, en biografi skriven av Kim Wilde-experten Marcel Rijs med exklusiva citat från Kim själv.

Vi kommer att få följa Kim från barndomen – där hon inspirerades av sin pappa, femtiotalsrockaren Marty Wilde – via framgångsåren med superhits som ”Chequered Love”, ”Kids In America” och ”Cambodia” till nutid, där hon kombinerar popmusiken med en framgångsrik sidokarriär som trädgårdsmästare och författarinna. 

De första tusen exemplaren kommer inte bara att vara signerade av Kim, utan även innehålla en mycket exklusiv tvåspårs-cd! 

Men inte nog med det. I samband med att Kim under 2021 firar fyrtio år som artist släpps en ny samlingsskiva, där alla låtar remastrats och fått en modern touch. Förutom alla stora hits kommer den att innehålla ett par nya spår, bland annat en duett med självaste Boy George!

Zero Magazine ser fram emot alla trevligheter och bjuder på ett av Kim Wildes finaste ögonblick från 2000-talet, så att vi inte glömmer bort att denna kultiga dam fortfarande är “going strong”. 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!