Thursday , July 25 2024

Vogon Poetry – släpper “Tankar” som 12-spårs EP

Den göteborgska elektropoptrion Vogon Poetry har tidigare alltid satsat på det internationella rockspråket, engelska, i sina texter. Men nu bryter de ny mark med ”Tankar”, som är deras första låt på svenska. Roger Tell berättar för Zero:
– Svenskan har känts som en allt för stor utmaning och det har funnits en rädsla att en svensk låttext antingen skulle bli banal eller fånig. Det tog alltså fram till fjärde albumet innan det hände och när texten slutligen skrevs, så var det ett experiment för att se om det som kom ut hade ett existensberättigande. Men efter en del smärta och huvudvärk blev faktiskt resultatet en av de texter jag är mest stolt över.

”Tankar” släpps som en 12-spårs EP, där ett flertal andra band, som Social Ambitions, Abu Nein, Octolab och Independent State, omtolkat den:
– När vi valde ”Tankar” som sista singel till albumet Deep Thought, så var det både utifrån den starka melodin och att texten tilltalade oss. Vi var även nyfikna på hur den skulle kunna tolkas av andra artister. Vi fick in fler remixer än vi vågat drömma om och kände att alla var värda att publiceras. Därför blev det en ganska diger låtlista och det är vilda kast mellan olika musikstilar. Allt ifrån Kent-vibbar till smattrande industribröt!

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Anna Öberg – video till “Ligger på rygg”

Helsingborgsbördiga Anna Öberg har gjort sig ett namn med sin säregna skånska pop baserad på …