Mogwai – As The Love Continues

Betyg - 7

7

En skiva som är värd sina pengar för alla som överhuvudtaget är intresserade av fysisk media. Eller musik.

User Rating: Be the first one !
Mogwai - As The Love Continues
Skivbolag: Rock Action Records

I Storbritannien brukade man på 70- och 80-talet säga att för en arbetargrabb fanns det bara två chanser att komma upp sig och tjäna pengar: antingen blev man fotbollsproffs eller också rockstjärna. Lite grann på samma sätt är det med Mogwai. Plötsligt dyker de upp från ingenstans och spelar under ett par år på varenda klubb som finns i konungariket på andra sidan Nordsjön. Länge var det Teenage Fanclubs, Arab Straps och Manic Street Preachers roll. Nästa i ordningen blev alltså skotska Mogwai.

As the Love Continues är (lite beroende på hur man räknar) tionde albumet med Mogwai på exakt 25 år (första singeln, “Tuner / Lower”, släpptes den 19 februari 1996). De har under samma period också släppt ett livealbum, fyra samlingar, tretton maxisinglar, två remixalbum, sju soundtracks och en massa singlar. Det är ju både och…tänker jag. Det är kul om man får ny musik med ett av sina favoritband och kunna få se dem spela live. Och man vill ju gärna hänga på och se så många av dem i så många olika städer som möjligt. Det är roligt. Men å andra sidan kan det ju bli som att jobba vid löpande bandet. Så var det väl för Teenage Fanclub, Arab Strap och Manic Street Preachers ett tag. Man vill ju kunna ta till sig musiken på en platta. Inte bara komma hem från skivaffären och ställa in den i skivbacken. Och så står den där och samlar damm. Köpa, men inte lyssna. Och så tänker man: ”Vad håller jag på med?”.

När du läser det här bör jag vara ute i skivaffären för att köpa As the Love Continues på drygt sex olika format (CD, limiterad CD, vinyl, färgad vinyl, limiterad färgad vinyl och limiterad boxset). Jag lär mig aldrig. Men avgör själva. Det här är en skiva som är värd sina pengar för alla som överhuvudtaget är intresserade av fysisk media. Eller musik. Och det är ju kul att få ny musik med ett av sina favoritband och att kunna få se dem spela live. Eller vänta, nej stryk det sista. Live kommer jag inte kunna se Mogwai förrän 2022. Tidigast. Annars har BBC Radio 6 Music gjort en session med Mogwai, som går att lyssna på och Mogwai strömmade en liveshow inspelad i Glasgow Tramway, där de spelade albumet i sin helhet.

PS: För övrigt inser jag, så här i efterhand, att mitt betyg på 2017 års Every Country’s Sun borde höjas ett steg.

Om Martin Sernestrand

Debuterade som skribent i början av 90-talet, har själv bland annat skrivit fanzinet No Disco och namngav senare sin skivetikett My Secret Garden Recordings efter Depeche Modes femte singel. Har skrivit och publicerat tre böcker.

Kolla även

Cecilia Nordlund gästar den utmärkta podden Vibrafonen

Vill ni ha något intressant och trevligt att lyssna på när ni ligger på stranden? …