Friday , February 26 2021

Skyddsnätet släpper den elektroniska kärleksballaden “Havsutsikten”

I somras introducerade vi den begåvade trion Skyddsnätet – alias Christoffer Englund, Alexander Avelin och Erik Östholm –som med sin debutsingel, ”Dödsorsaken”, på ett snyggt sätt uppdaterade Ratatas och Orups sofistikerade åttiotalssound. 

Stockholmsbandets nya låt, ”Havsutsikten”, är en elektronisk kärleksballad. 

Skyddsnätets sångare, Christoffer, skrev den till sin livs kärlek. När de träffades hade hon redan en son. Nu har de även en son ihop. Så låten handlar om en familj och livet i stort.

För att använda Christoffers egna ord: “Ibland är livet som att blicka ut över ett spegelblankt hav, ibland stormar det med meterhöga vågor…”

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Spargris med pengar

Få mera tid och pengar över till musik

Vi är många land och rike runt som har svårt att få både tid och …