Wednesday , April 17 2024
Ora The Molecule

Mute Records norska fynd Ora The Molecule släpper singeln “Creator”

Norska Ora The Molecule är engelska Mute Records senaste tillskott. I dagarna släpps första singeln “Creator” från det kommande albumet Human Safari.

Ora The Molecule är ett projekt skapat av Nora Schjelderup, som växte upp i Spanien, Italien och Norge. Sedan 2018 har hon skapat musik under namnet Ora The Molecule och 2019 släppte hon den fantastiska ep:n Sugar, som musikaliskt kan placeras någonstans mellan Eurythmics, Austra och Jessie Ware. Nu har det klassiska skivbolaget Mute Records (Depeche Mode, Moby, Erasure, Goldfrapp m fl) upptäckt henne och karriären börjar ta fart på allvar.

Human Safari kommer att släppas under sommaren och innehåller tolv spår, där den nya singeln “Creator” är en perfekt är introduktion till hennes värld av new wave, disco och modern avantgardepop.

“Creator” har även en intressant musikvideo, där vi följer Nora Schjelderup medan hon förbereder sig för en förestående apokalyps. Nora beskriver själv innehållet så här:
“I know there’s a lot of fear among kids. Greta Thunberg is a great example. She’s such a hero for so many young kids. It’s playing into that a little bit. In the video, my little sister, Tindra, is the adult listening to the news. I am a passive adult. She’s training me and doing all of these things to get us ready for the big day of catastrophe.” 

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.