Wednesday , February 1 2023

The Connecting Dots släpper debutalbumet “Oblivious Beat”

Idag tittar vi närmare på en intressant Stockholmsduo vid namn The Connecting Dots.

Helena Sundström och Johan Borg spelade in sin debutskiva, Oblivious Beat, på bara två månader. Ambitionen var att behålla spontaniteten och inte tänka för mycket. Ett slags stream-of-consciousness i låtskrivandet, där de litade på första känslan. De tio låtarna till och med skrevs i den ordning de hamnade på albumet.

Med fina influenser som Depeche Mode, Blondie, Suede och Lana Del Rey skapar The Connecting Dots snygg indietronica med en drömsk känsla.

Smarta syntslingor, smakfulla gitarrer och ambitiös poplyrik gör att alla vänner av Saint Etienne och Ladytron absolut bör låna Oblivious Beat sitt öra!

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Sunstroke Rain – släpper debutalbumet “Spark”

Sunstroke Rain, alias Karin Turesson, som tidigare jobbat med stora namn som Ebbot, Nina Persson …