Gareth Jones släpper egen musik i electronicaduon Nous Alpha

Å ena sidan har vi superproducenten Gareth Jones, som jobbat i legendariska musikstudior som Hansa Tonstudio och Abbey Road och samarbetat med storheter som Depeche Mode, John Foxx, Fad Gadget, Einstürzende Neubauten, Madness, Nick Cave, Erasure, Indochine och Interpol.

Å andra sidan Christopher Bono från postrock-/ambientbandet Ghost Against Ghost.

Tillsammans bildar de båda ljudkonstnärerna Nous Alpha, som just nu håller på att slutföra albumet A Walk In The Woods.

Skivan är inspelad i Catskill Mountains, ett bergsområde i norra USA, som tillhör bergskedjan Appalacherna.

Inspelningarna varvades med meditation och naturupplevelser. Gareth Jones berättar:
“We developed a ritual. We had a gong hanging up in the studio, and when either of us felt it was necessary we would go and bang the gong. That meant we’d either sit and meditate or go on a circular walking meditation through the trees around the studio building. We would walk, stop, contemplate and breathe.”

Christopher Bono beskriver processen som en spirituell erfarenhet.
“I see it as our own version of shamanism. There was a definite trance state that happened within the studio space while we were creating, and this offered an opportunity for transformation. Channeling that energy became critical to what happened on this album.”

Resultatet blev djup och suggestiv electronica, som imponerar med både hypnotiska stämningar och snygga melodier. Albumet A Walk In The Woods kommer i maj och vi kan redan nu avnjuta vackra ”Fibonacci Failure”.

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Ny stark singel från Gareth Jones band, Of Love and Lust (OLAL)

Stjärnproducenten Gareth Jones har jobbat med många stora namn, som Depeche Mode, Erasure, Interpol, Nick …