Tuesday , November 29 2022

Gareth Jones släpper egen musik i electronicaduon Nous Alpha

Å ena sidan har vi superproducenten Gareth Jones, som jobbat i legendariska musikstudior som Hansa Tonstudio och Abbey Road och samarbetat med storheter som Depeche Mode, John Foxx, Fad Gadget, Einstürzende Neubauten, Madness, Nick Cave, Erasure, Indochine och Interpol.

Å andra sidan Christopher Bono från postrock-/ambientbandet Ghost Against Ghost.

Tillsammans bildar de båda ljudkonstnärerna Nous Alpha, som just nu håller på att slutföra albumet A Walk In The Woods.

Skivan är inspelad i Catskill Mountains, ett bergsområde i norra USA, som tillhör bergskedjan Appalacherna.

Inspelningarna varvades med meditation och naturupplevelser. Gareth Jones berättar:
“We developed a ritual. We had a gong hanging up in the studio, and when either of us felt it was necessary we would go and bang the gong. That meant we’d either sit and meditate or go on a circular walking meditation through the trees around the studio building. We would walk, stop, contemplate and breathe.”

Christopher Bono beskriver processen som en spirituell erfarenhet.
“I see it as our own version of shamanism. There was a definite trance state that happened within the studio space while we were creating, and this offered an opportunity for transformation. Channeling that energy became critical to what happened on this album.”

Resultatet blev djup och suggestiv electronica, som imponerar med både hypnotiska stämningar och snygga melodier. Albumet A Walk In The Woods kommer i maj och vi kan redan nu avnjuta vackra ”Fibonacci Failure”.

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Depeche Mode 2022

Memento Mori – nytt album och ny turné från Depeche Mode!

Sista veckan i maj nåddes vi av det tråkiga beskedet att en av Depeche Modes …