Pixel Grip – “Pursuit”

Med sköna basgångar och kaxig attityd vill Chicagobandet Pixel Grip ge oss en musikalisk käftsmäll.

Trion, med den karismatiska sångerskan Rita Lukea i spetsen, hämtar inspiration från den amerikanska undergroundscenen och beskriver sin musik som en mix av avantgardepop, EBM och minimal wave.    

Bandet jobbar på ett nytt album, som är planerat till senare i år, och redan nu kan vi höra förstasingeln ”Pursuit”.

Rita Lukea beskriver låten enligt följande: 
– ”Pursuit” distills a very specific feeling to me: the feeling of surrendering power, the feeling of having your love chewed up and spit out, the feeling of getting toyed with. Sometimes love isn’t empowering; in fact it can be humiliating and disabling. The only way I can take my power back is to pretend like it’s my decision. This song is designed to be screamed along with by an audience who understands the pain.

Zero Magazine gillar pulsen och ser fram emot mer!

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …