Thursday , August 18 2022

Pixel Grip – “Pursuit”

Med sköna basgångar och kaxig attityd vill Chicagobandet Pixel Grip ge oss en musikalisk käftsmäll.

Trion, med den karismatiska sångerskan Rita Lukea i spetsen, hämtar inspiration från den amerikanska undergroundscenen och beskriver sin musik som en mix av avantgardepop, EBM och minimal wave.    

Bandet jobbar på ett nytt album, som är planerat till senare i år, och redan nu kan vi höra förstasingeln ”Pursuit”.

Rita Lukea beskriver låten enligt följande: 
– ”Pursuit” distills a very specific feeling to me: the feeling of surrendering power, the feeling of having your love chewed up and spit out, the feeling of getting toyed with. Sometimes love isn’t empowering; in fact it can be humiliating and disabling. The only way I can take my power back is to pretend like it’s my decision. This song is designed to be screamed along with by an audience who understands the pain.

Zero Magazine gillar pulsen och ser fram emot mer!

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

The Crazymen - Living Above The Cyclone Firestorm

The Crazymen – Living Above The Cyclone Firestorm

Motala-trion The Crazymen firar 20-årsjubileum som band i år. Det gör man genom att ge …