Friday , August 12 2022

Basic Elements – elektronisk postpunk från Arizona

Basic Elements från Phoenix, Arizona, nådde en del framgångar på new wave-scenen på åttiotalet, och agerade bland annat förband åt kultiga Gene Loves Jezebel, innan de drog sig tillbaka från musikvärlden.

Nu är kvintetten tillbaka med nygamla låtar – producerade av Ed Buller, som bland annat jobbat med Suede, Pulp och Psychedelic Furs.

Gillar du Simple Minds och Tears For Fears åttiotalssound? Då borde den här elektroniska postpunken kunna passa dig som handen i handsken!

Bandet beskriver “Hide” som “an anti-authoritarian protest song about protecting your individuality” och ni hör den här:

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

V/A - Dom Som Aldrig Ger Upp: En Hyllning Till Magnus Lindberg

V/A – Dom Som Aldrig Ger Upp: En Hyllning Till Magnus Lindberg

Magnus Lindberg, sångare, musiker, kompositör m.m. avled 2019. Då hade han varit i musikbranschen i …