Wednesday , April 17 2024

Front Line Assembly – Mechanical Soul

Betyg - 5

5

Det börjar starkt, riktigt starkt men mot slutet blir det något mer uddlöst.

User Rating: Be the first one !
Front Line Assembly – Mechanical Soul
Download / Metropolis

Front Line Assembly behöver nog ingen närmare presentation, då de har nått en status inom sin genre som är få förunnat. Bara knappt två år efter förra albumet, Wake Up The Coma, släpper de nu en ny fullängdare vid namn Mechanical Soul.

Den inbitne FLA-lyssnaren lär inte bli besviken. Här ges 10 låtar och en ny mix, Black Asteroid Mix, på ”Hatevol” från förra albumet. Det börjar starkt, riktigt starkt, med ”Purge, ”Glass and Leather” och ”Unknown”, som är något det bästa FLA producerat! Ja, jäklar i min låda, vad det svänger och på dansgolvet sitter ”Glass and Leather” och ”Unknown” lika tight som ett par schyssta Dr Martens.

Sedan blir det något mer uddlöst och känslan i de tre första spåren återkommer dessvärre inte riktigt. På ”Barbarians” gästar Jean Luc De Meyer från Front 242 på sång, utan att det riktigt lyfter. Ungefär samma sak kan sägas om ”Stifle”, där Dino Cazares från Fear Factory och dennes gitarr inte tillför något positivt. Albumet är dock köpvärt för att få de tre första spåren att spela om och om igen!

Om Micael Sandén

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …