Saturday , August 20 2022

Ryk – “Parasite Future”

Ryk, alias Rick Jurthe från Hannover, är en mycket mångsidig man. 

Han är klassiskt skolad, har jobbat med cirkusgruppen Cirque du Soleil, har varit med i den tyska uttagningen till Eurovision Song Contest och har samarbetat med både symfoniorkestern Wiener Symphoniker och självaste Conchita Wurst.   

Den Stockholmsbaserade tyskens nya EP, Parasite Future, är mångfacetterad och innehåller ett brett spektrum av välproducerad pop, framförd med mäktig Antony Hegarty-liknande  stämma. 

Zero Magazine rekommenderar framförallt den inledande elektroniska powerballaden ”Diamonds” och den avslutande electro-experimentella titellåten.

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Ras Bolding – elektropop och hologramshow på H.C. Andersen Festivals

Gillar du elektronisk pop, litteraturhistoria, sagor, datorgrafik och fantasifulla framföranden? Okej, då bör du verkligen …