Wednesday , August 17 2022

Holy Ship – “Giant Step, Small Leap”

Efter att Jonatan Westh hade vänt ut och in på sig själv i olika band, som Blackstrap, behövde han en ny utmaning för att återfå gnistan och hitta tillbaka till kärnan av musikskapandet.

Han byggde en egen studio, Pink House Studios, i utkanten av Stockholm och spelade in nya låtar under enkla former med endast trummisen David Götestam som utomstående musiker.

Resultatet blev Holy Ship, som leder tankarna till storheter som sentida Depeche Mode eller Curve och The Jesus and Mary Chain i deras glansdagar.

Mörkt, dynamiskt, dramatiskt och kraftfullt. Ni hör den utmärkta låten ”Giant Step, Small Leap” här:

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!