Tuesday , August 9 2022

Different DNA – italo disco från Milano

Vad sägs om lite italo disco, som faktiskt kommer från landet som inspirerade genrebegreppet?

Det nya projektet Different DNA, från Milano, kombinerar ett klassiskt åttiotalssound à la  Pet Shop Boys med moderna ljud i stil med The Weeknd. 

Låten ”Crazy Double Life” kan tolkas på två sätt. När den skrevs var tanken att den skulle handla om en superagent som levde ett dubbelliv. Men när låten väl hade spelats in insåg Different DNA att den lika gärna kunde handla om vanliga människor som är fångade mellan två verkligheter.

Oavsett vilken variant man väljer är det svårt att värja sig för de snygga syntmelodierna och den sköna retrostämningen. 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Suede – “15 Again”

För ett par veckor sedan släppte Suede den första singeln, “She Still Leads Me On”, …