Wednesday , August 17 2022

GEISTE – “I Just Feel Really Empty Inside all the Time”

Med sin fantastiska röst och sina vackra, drömska elektroniska stämningar har GEISTE, alias Marie Chabrelie från Saint-Tropez, tilldelats det fina epitetet ”part elf, part Björk, part Grimes, and just happens to be really really good.”

Zero Magazine håller med. Man kan ana en släktskap med den isländska sagodrottningen, precis som med Susanne Sundfør, Kate Bush och Elizabeth Fraser.

Det senaste släppet från GEISTE, ”I Just Feel Really Empty Inside all the Time”, är som gjord för kalla vinterdagar. Brygg en kopp te, vira in dig i en filt och njut av den gnistrande skönheten.

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Kate Bush - Before the Dawn

Kate Bush – Before the Dawn

Kate Bush släpper livealbumet Before the Dawn.