Tuesday , August 9 2022

Rone & Georgia – “Waves of Devotion”

Tuffa tider, men Zero försöker hålla humöret uppe med ny och inspirerande musik. Det är alltid kul med spännande samarbeten, eller vad säger ni?

Å ena sidan har vi en av samtidens mest kreativa electrotjejer. Å andra sidan har vi en begåvad technoproducent från Frankrike. Vad händer när man sammanför dessa? Jo, det uppstår suggestiv och ljuv musik.

Georgia Barnes – dotter till Neil Barnes från fantastiska Leftfield – har jämförts med Robyn, gjort en snygg Kate Bush-cover och släppte för ganska exakt ett år sedan det hyllade albumet Seeking Thrills. 

Erwan Castes, a k a Rone, släppte i våras den snygga singeln “Ginkgo Biloba” med ett sound i gränslandet mellan Röyksopp och Air. 

När Rone och Georgia nu slår sina påsar ihop blir resultatet både drömskt och vackert. Jodå, den elektroniska musiken har fått en fin start på 2021!

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Suede – “15 Again”

För ett par veckor sedan släppte Suede den första singeln, “She Still Leads Me On”, …