Wednesday , October 4 2023
Nation of Language, The Sweet Serenades

Årets låtar 2020

Under året har 244 låtar utspritt på 182 artister placerat sig på Zeros Topp 30-lista. När vi nu summerar året har vi gjort en lista med de 150 bästa låtarna 2020 enligt oss på Zero. Lyssna på låtarna i Spotifylistan här nedan.

Några grupper som vi på Zero vill uppmärksamma lite extra från 2020 är Nation of  Language, The Smashing Pumpkins, Emapthy Test och inte minst Georgia, som tagit både oss och resten av musikvärlden med storm. Alla har de haft ett flertal låtar på årets Zero Topp 30-lista och släppt varsitt fantastiskt album.

Några svenska artister som också haft ett flertal låtar på listan är  The Sweet Serenades, Emmon, Kite, SkyddsnätatVogon Poetry och Kitka.

Sedan får vi inte glömma bort franska Indochine, amerikanska Future Islands och  svenska Moist, Anna Öberg och Kapitalet, som alla släppte fantastiska singlar under året.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

ATER KOMA – nygammalt material från den svenska nittiotalsduon

De av er som lyssnade på den svenska Depeche Mode-hyllningsskivan I Sometimes Wish I Was …