Tuesday , August 9 2022

Patrik Adolfsson, Fredrik Rosenkvist och Elin Wikstrand – “Colors”

Kan intressanta samarbeten genomföras även i dessa tråkiga isolationstider? Svaret är ”ja”. Patrik Adolfsson, Fredrik Rosenkvist och Elin Wikstrand är ett utmärkt exempel. 

Allt startade med att Patrik Adolfsson – med en bakgrund i Landskronabandet Woltage och numera låtskrivare inom ett brett elektroniskt spektrum, från klassisk new wave-pop till synthwave, EBM och EDM – ville ha en ny utmaning. 

I samband med Coronakrisens första utbrott, tidigare i år, kontaktade Patrik en annan synthesizerentusiast, Fredrik Rosenkvist, och föreslog ett samarbete på distans, eftersom de delade samma musikaliska visioner.

Frukten av deras utbyte blev en lovande låtskiss, men de kände att det saknades en bra sångröst. Trevligt nog hittade de Elin Wikstrand via en Facebookgrupp, där hon letade efter artister att samarbeta med.  

Patrik skickade ett utkast på syntmelodi och Elin skrev sångmelodi och text. Det hela mynnade ut i den snygga elektropoplåten ”Colors”, som spelades in på olika håll i Sverige, helt och hållet på distans.  

Patrik beskriver kollaborationen enligt följande:  
– Vi måste försöka hitta lösningar i det “nya normala” och jobbet med “Colors” har nästan fungerat lika smidigt som vi hade varit i samma rum, fast vi har sparat tid och pengar på resor och logi.

Lyssna på ”Colors” här: 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Suede – “15 Again”

För ett par veckor sedan släppte Suede den första singeln, “She Still Leads Me On”, …