Wednesday , April 17 2024

Patrik Adolfsson, Fredrik Rosenkvist och Elin Wikstrand – “Colors”

Kan intressanta samarbeten genomföras även i dessa tråkiga isolationstider? Svaret är ”ja”. Patrik Adolfsson, Fredrik Rosenkvist och Elin Wikstrand är ett utmärkt exempel. 

Allt startade med att Patrik Adolfsson – med en bakgrund i Landskronabandet Woltage och numera låtskrivare inom ett brett elektroniskt spektrum, från klassisk new wave-pop till synthwave, EBM och EDM – ville ha en ny utmaning. 

I samband med Coronakrisens första utbrott, tidigare i år, kontaktade Patrik en annan synthesizerentusiast, Fredrik Rosenkvist, och föreslog ett samarbete på distans, eftersom de delade samma musikaliska visioner.

Frukten av deras utbyte blev en lovande låtskiss, men de kände att det saknades en bra sångröst. Trevligt nog hittade de Elin Wikstrand via en Facebookgrupp, där hon letade efter artister att samarbeta med.  

Patrik skickade ett utkast på syntmelodi och Elin skrev sångmelodi och text. Det hela mynnade ut i den snygga elektropoplåten ”Colors”, som spelades in på olika håll i Sverige, helt och hållet på distans.  

Patrik beskriver kollaborationen enligt följande:  
– Vi måste försöka hitta lösningar i det “nya normala” och jobbet med “Colors” har nästan fungerat lika smidigt som vi hade varit i samma rum, fast vi har sparat tid och pengar på resor och logi.

Lyssna på ”Colors” här: 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …