Saturday , February 24 2024

Glasvegas – “My Body Is A Glasshouse”

Drama, melankoli, bombastiska refränger och härlig skotsk dialekt i en skön mix.
Just det – Glasvegas från Glasgow är tillbaka!

Skottarna återvänder med sitt fjärde album, Godspeed, som släpps i april 2021 på Go Wow Records.

Nu, lagom till decemberkylan, kommer ett smakprov i form av singeln ”My Body Is A Glasshouse (A Thousand Stones Ago)”

Glasvegas sångare, James Allan, har en filosofi som han tillämpar på allt bandet gör: “Om du följer ditt hjärta och dina instinkter, kan det kännas tungt ibland och du kommer att snubbla – men vanligtvis fungerar det.”

Visst funkar det alldeles förträffligt den här gången?

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!