Friday , August 12 2022

Glasvegas – “My Body Is A Glasshouse”

Drama, melankoli, bombastiska refränger och härlig skotsk dialekt i en skön mix.
Just det – Glasvegas från Glasgow är tillbaka!

Skottarna återvänder med sitt fjärde album, Godspeed, som släpps i april 2021 på Go Wow Records.

Nu, lagom till decemberkylan, kommer ett smakprov i form av singeln ”My Body Is A Glasshouse (A Thousand Stones Ago)”

Glasvegas sångare, James Allan, har en filosofi som han tillämpar på allt bandet gör: “Om du följer ditt hjärta och dina instinkter, kan det kännas tungt ibland och du kommer att snubbla – men vanligtvis fungerar det.”

Visst funkar det alldeles förträffligt den här gången?

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!