Tuesday , August 9 2022

Under Livet – “Romraket”

Häromåret intervjuade Zero Magazine det hemlighetsfulla Göteborgsbandet Under Livet (läs gärna mer här)

Nu är Under Livet tillbaka, precis lika kreativa och mystiska som förr. 

Deras nya låt, som kombinerar snygga elektroniska melodier med en genomtänkt text, heter ”Romraket” och bandet beskriver den enligt följande: 

”Romraket’ är en saga om att lämna den här jävla skitjorden och börja om på nytt. En utomvärldsligt rymdkolonialistisk dröm – utan varken normer, ettor, nollor eller amerikanska wannabe-presidenter.” 

Romraket är första singeln från Under Livets kommande EP, ”Sorg City”, som släpps på juldagen, den 25 december.

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Suede – “15 Again”

För ett par veckor sedan släppte Suede den första singeln, “She Still Leads Me On”, …