Mayflower Madame – Prepared For A Nightmare

Att Norge är bra på elektronisk pop och techno känner de flesta Zeroläsare redan till.

Men det finns även förträffliga mörka rockband i vårt vackra grannland. 

Madrugada har fått sig en värdig utmanare i form av Mayflower Madame från Oslo. 

Kvartetten, som består Trond Fagernes (sång/gitarr/bas), Havard Haga (gitarr), Ola J. Kyrkjeeide (trummor) och Henning Gulbrandsen (bas), gör psykedelisk postpunk och har jämförts med The Velvet Underground, The Cure, Bauhaus, The Jesus & Mary Chain och Joy Division.

De släppte i somras sitt andra album, Prepared For A Nightmare, som fått utmärkta recensioner och fortsätter att vinna lyssnare. Till exempel genom den nysläppta videon till mörkt bombastiska “Ludwig Meidner”, en hyllning till den expressionistiske konstnären och diktaren med samma namn.

Om ni ännu inte hört skivan och letar efter ett perfekt novembersoundtrack, rekommenderas Prepared For A Nightmare varmt. 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Kaizers Orchestra

Kaizers Orchestra gav fansen allt de ville ha på ett utsålt Cirkus

När norska alternativrockarna Kaizers Orchestra – som återuppstod i höstas och genomförde 56 utsålda spelningar …