Thursday , December 1 2022

Mayflower Madame – Prepared For A Nightmare

Att Norge är bra på elektronisk pop och techno känner de flesta Zeroläsare redan till.

Men det finns även förträffliga mörka rockband i vårt vackra grannland. 

Madrugada har fått sig en värdig utmanare i form av Mayflower Madame från Oslo. 

Kvartetten, som består Trond Fagernes (sång/gitarr/bas), Havard Haga (gitarr), Ola J. Kyrkjeeide (trummor) och Henning Gulbrandsen (bas), gör psykedelisk postpunk och har jämförts med The Velvet Underground, The Cure, Bauhaus, The Jesus & Mary Chain och Joy Division.

De släppte i somras sitt andra album, Prepared For A Nightmare, som fått utmärkta recensioner och fortsätter att vinna lyssnare. Till exempel genom den nysläppta videon till mörkt bombastiska “Ludwig Meidner”, en hyllning till den expressionistiske konstnären och diktaren med samma namn.

Om ni ännu inte hört skivan och letar efter ett perfekt novembersoundtrack, rekommenderas Prepared For A Nightmare varmt. 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Trentemøller – ljusglimtar i melankolin

Danmarks intressantaste artist under tvåtusentalet, Anders Trentemøller, är tillbaka med ett nytt album som utvecklar …