De tre bästsäljande albumen genom tiderna!

Musik är något vi alla är glada över. När det gäller album känner du förmodligen till klassikerna. Det bästsäljande albumet 2020 kan mätas utifrån andra kriterier än tidigare då man helt enkelt mätte antalet sålda album i skiv- eller onlinebutiker. 

För när man tittar på en bästsäljarlista är det naturligt att tänka att toppen bör domineras av album som gjorts de senaste åren, mycket för att det bara finns fler människor som lyssnar på musik nu jämfört med för tex 30 år sedan. Men så är inte fallet, eftersom modernisering har gjort mycket. Bland annat har det förändrat hur vi spelar, till en enorm skillnad. Se bara vad du hittar på ComeOn!

Om du går till Wikipedia ser du att bästsäljarlistorna innehåller album från 90- och 80-talet och kanske i början av 2000.

Michael Jackson’s Thriller
Tre album du säkert har hört talas om är:
Det finns alltid några överraskningar som lurar när det gäller sådana saker, och om du inte är mycket intresserad av bästsäljande album skulle du förmodligen inte veta att Meat Loaf ligger på tredje plats. Han släppte albumet Bat out of Hell 1977 och har sålt 21,7 miljoner exemplar sedan dess! Dessa är extrema tal och något överraskande. Du skulle få bra odds om du satsat på att Meat loaf skulle bli en bästsäljare artist. Meat Loaf är naturligtvis ett välkänt namn över hela världen, men kanske inte namnet man omedelbart skulle tänka på när det gäller bästsäljarlistor. Han är åtminstone inte lika populär som nästa grupp på listan som är AC / DC med deras album Back in Black som släpptes 1980 och sålde 29,4 miljoner album. Återigen är detta helt enorma siffror, och AC / DC har förmodligen ett “ljud” som har överlevt länge och det är ett ikoniskt band för alla som växte upp vid den tiden. Men den som toppar listan är förmodligen en legend som kommer att komma ihåg för alltid. Både artisten och hans album. Och det är Michael Jackson med Thriller! Den publicerades 1982 och har hittills sålt 47,3 miljoner exemplar. Det är nästan lika mycket som andra och tredje på listan! Det är svårt idag att förstå vad försäljningsfenomenet Thriller var när det kom ut, och låtarna är legendariska. Musikvideorna var också en stor anledning till att den sålde så bra. Kanske är det ett album som slår Thriller, men det kommer att ta lång tid!

Om Jon Josefsson

Chefredaktör 1994 startade han tillsammans med kollegan Petter Jahnstedt musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …