Thursday , January 28 2021

Ny singel och snygg video från Francesca e Luigi

För ett par månader sedan intervjuade Zero Magazine den flärdfulla Göteborgsduon Francesca e Luigi, alias Jessica Brannefors och Martin Permer (läs gärna samtalet här).

Nu släpper Francesca e Luigi en ny singel, ”Staying The Night”, där de drar sitt dekadenta koncept till en spets. Bandet berättar själva om låten: 

”Staying The Night’ var den fjärde låten Francesca e Luigi gjorde. Då hade en bild av Francesca hunnit ta form. Hon var den erfarna kvinnan med många trasiga historier i bagaget. En kvinna som levt ett tufft liv, men som lärt sig att tackla problemen. Som rest runt världen och samlat på sig erfarenhet. ”Staying The Night” handlar om hur hon vill skydda sig själv och andra från den person som hon en gång fallit så hårt för. Någon som gjorde att hon körde mot stupet i hög fart. Och när hon gjorde det, så gasade hon. Låten handlar om att vara fast i något dåligt men att man till slut bestämmer sig för att ta till vilka medel som helst för att komma undan.”.

”Staying The Night” presenteras i kombination med en nyinspelad och spännande video, som innehåller allt från tjusiga discoposer till ett känsloladdat giftmord. 

Francesca e Luigi ger oss en inblick i bakgrundshistorien: 

”När vi nu skulle släppa ”Staying The Night” som singel, så gjorde vi en ny edit och producerade om allt. Låten skulle bli poppigare med mer attityd. Samtidigt bestämde vi oss för att göra en ny video. Den spelades in i Hey it’s Enrico Pallazzos nya hus på Ringön, med utsikt mot staden. Emil Löfström stylade oss upp i 80-talsbrygga och vi vävde in en historia om hur Francesca dränker mannen hon vill fly ifrån. Jacob Öhrwall är den bäste vattenskådespelaren man kan få tag i. Peter Nielsen filmade halva filmen och Martin Permer klippte videon och kolorerade den. Videon spelades för övrigt in samma dag som vi skulle uppträtt på den nu framflyttade italo disco-festivalen BeatboxGbg. Strax innan videoinspelningen började, soundcheckade vi på Stationshuset i Lerum, där festivalen genomförde ett mindre event samma kväll, dit vi sedan efter filmandet åkte tillbaka och spelade för en skara inbitna italo disco-fans.” 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!