Idol finalister 2020

Favoriterna att ta hem Idol 2020

Idol är ett kärt fredagsnöje för många svenskar, och även om året upplaga varit annorlunda än vi är vana att se, så har tävlingen pågått. Det återstår just nu 5 deltagare som slåss om ett skivkontrakt efter att Herman Silow tvingades lämna förra veckan. En deltagare som levererat vecka efter vecka är Caspar Camitz, och han står ett par steg framför alla andra när man kollar på spelbolagens vinnarodds. Men så var inte fallet från början. Trots att han imponerade både i audition och slutaudition, så stod oddsen i 14.00 när fredagsfinalerna drog igång till mångas förvåning, men även lycka om man var snabb nog. 

Det var nämligen så att Caspar drabbades av Covid-19, vilket gjorde många osäkra på om han skulle kunna slutföra tävlingen. Bettingstugan.se’s spelexpert och Idol-fantast Jonas Weimer skrev en tidig spelrek och satsade på Caspar som både som vinnare och att sluta topp 3. Det ser i dagsläget lovande ut, då oddsen säger 1.35 på Caspar som vinnare. Framför Nadja Holm som ligger på 3.25.

Hela listan med odds* ser ut som följande:
Caspar Camitz – 1.35
Nadja Holm – 3.25
Nova Luther – 8.00
Simon Karlsson – 25.00
Pauliina Pancenkov – 30.00

*Odds tagna från Betsson.se 2020-11-18

En nivå över de andra
Lyssnar man på juryn så kan tro att alla deltagare borde vinna. Med andra ord, juryn brukar inte bjuda på någon direkt svidande eller för den delen konstruktiv kritik. Men följer man tävlingen och lyssnar på artisterna, så förstår man att det finns de som är något snäpp vassare än de andra. Det har även de svenska spelbolagen insett nu, som oddsen påvisar. Det är alltså en final mellan Caspar och Nadja som väntar,

Blir ingen final i Globen
Sedan 2007 har Idol finalen alltid hållits i Globen, men 2020 är året när allting inte är som vanligt. Istället blir det studion i Spånga som står värd och publiken får följa tävlingen från TV-sofforna. Det är såklart ingen större skräll med tanke på läget just nu, men ändå lite tråkigt, inte minst för deltagarna själva.

Om Jon Josefsson

Chefredaktör 1994 startade han tillsammans med kollegan Petter Jahnstedt musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.