Thursday , April 18 2024

Split Vision – Among The Stars

Nordskånska Split Vision, med Dan Hansson och Henric Palmqvist i spetsen, bildades redan 1985 och nådde då vissa framgångar med sin elektroniska pop, inspirerad av storheter som Depeche Mode, Yazoo, Erasure och Pet Shop Boys.

I sin originalsättning, som kvartett, gjorde de ett par spelningar i Kristanstadstrakten och släppte senare singeln, ”How Will I Ever”, som möttes av uppskattning i synthiga kretsar.

I slutet av åttiotalet splittrades dock bandet. 

Men under våren 2019 beslutade sig Dan Hansson och Henric Palmqvist för att återuppliva Split Vision, med målsättningen att skriva nytt material med tydlig koppling till bandets åttiotalsrötter. 

Resultatet blev albumet Among The Stars, som släpptes 1 oktober 2020.

Among The Stars är tematiskt uppbyggt med texter och ljudlandskap som refererar till kosmos. Dan och Henric hälsar att de ”vill ta med lyssnarna på en resa med åttiotalstidsenlig vocoder och noggrant snidade arpeggion som doftar Moog och Yamaha DX-7”. 

Låter ganska intressant, eller? Hör Among the stars här:

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Polygon Legion – Using System EP

Svenska Polygon Legion beskriver sig som “electronic pop for the futuristic mind”, vilket ger en bra …