Split Vision – Among The Stars

Nordskånska Split Vision, med Dan Hansson och Henric Palmqvist i spetsen, bildades redan 1985 och nådde då vissa framgångar med sin elektroniska pop, inspirerad av storheter som Depeche Mode, Yazoo, Erasure och Pet Shop Boys.

I sin originalsättning, som kvartett, gjorde de ett par spelningar i Kristanstadstrakten och släppte senare singeln, ”How Will I Ever”, som möttes av uppskattning i synthiga kretsar.

I slutet av åttiotalet splittrades dock bandet. 

Men under våren 2019 beslutade sig Dan Hansson och Henric Palmqvist för att återuppliva Split Vision, med målsättningen att skriva nytt material med tydlig koppling till bandets åttiotalsrötter. 

Resultatet blev albumet Among The Stars, som släpptes 1 oktober 2020.

Among The Stars är tematiskt uppbyggt med texter och ljudlandskap som refererar till kosmos. Dan och Henric hälsar att de ”vill ta med lyssnarna på en resa med åttiotalstidsenlig vocoder och noggrant snidade arpeggion som doftar Moog och Yamaha DX-7”. 

Låter ganska intressant, eller? Hör Among the stars här:

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

The Mobile Homes och Johan Renck (Stacka Bo)

Johan Renck gästar The Mobile Homes

The Mobile Homes släpper en video till nya singeln ”The Sorrow Stays For Good” från …