Thursday , November 26 2020

Katharina Nuttall – “Lethe”

”Lethe” är första spåret från norsk-engelska Katharina Nuttalls kommande soloalbum, The Garden, som är inspirerat av Charles Baudelaire och kombinerar mörka rocklåtar med avantgardistiska spoken word-inslag. 

Katharina Nuttall, som är bosatt i Stockholm sedan nittiotalet och har en examen i ”Sound Art”, brukar ofta jämföras med PJ Harvey. Andra märkbara influenser är Velvet Underground, Laurie Andersson och Massive Attack.    

Summan av kardemumman blir en mörk, vacker låt med en suggestiv syntbasgång. Ge ”Lethe” ett par minuter av din dyrbara tid. Du kommer inte att ångra dig!

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Way Out West 2016

Way Out West – Här är fredagens höjdpunkter

Under fredagen gästas Way Out West och Slottskogen av flera stora stjärnor. The Libertines ställde …