Katharina Nuttall – “Lethe”

”Lethe” är första spåret från norsk-engelska Katharina Nuttalls kommande soloalbum, The Garden, som är inspirerat av Charles Baudelaire och kombinerar mörka rocklåtar med avantgardistiska spoken word-inslag. 

Katharina Nuttall, som är bosatt i Stockholm sedan nittiotalet och har en examen i ”Sound Art”, brukar ofta jämföras med PJ Harvey. Andra märkbara influenser är Velvet Underground, Laurie Andersson och Massive Attack.    

Summan av kardemumman blir en mörk, vacker låt med en suggestiv syntbasgång. Ge ”Lethe” ett par minuter av din dyrbara tid. Du kommer inte att ångra dig!

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Siminne Jones - 2016

Simonne Jones ger oss vetenskaplig elektronisk pop

Simonne Jones är född i Los Angeles men numer bosatt i Berlin. Hennes moster är …