Wednesday , May 22 2024
Lizette Lizette i butik

Lizette Lizette tolkar Britney Spears

Den svenska icke-binära artisten Lizette Lizette har valt att tolka Britney Spears “Born To Make You Happy”. Ett oväntat låtval kan tyckas, men resultatet blir en snygg suggestiv electrolåt.

Så här förklarar Lizette själv varför hon väljer att göra en cover på Britney Spears just nu.

Britney Spears är en av mina första idoler och det är mycket tack vare henne som jag håller på med musik idag. Hon har inspirerat mig sedan sin debut 1999 och hon är en livs levande ikon som förtjänar att behandlas så mycket bättre av media och omvärlden än vad hon blivit under alla dessa år. Min tolkning av “Born To Make You Happy” är en spegling, då jag vill sätta låttexten i en nuvarande kontext.

Britney Spears har nu varit omyndigförklarad i 12 år. Hennes pappa hävdar att hon är dement och inte kan ta hand om sig själv, sin karriär eller ekonomi. Samtidigt tvingar han henne att turnera världen över. Just nu är hon i långdragna rättegångar, där hon kämpar för att få tillbaka makten över sitt liv. Nyligen blev hennes förfrågan om att äntligen få anlita sina egna advokater godkänd och den 10:e november äger nästa rättegång rum.

Lizette vill också passa på att backa kampanjen #FREEBRITNEY och tillägger.

Föddes verkligen Britney bara för att göra sin pappa, sitt skivbolag och sitt team ”happy”? Mina fans har alltid kallat mig för goth-britney och detta är en hyllning och mitt bidrag för att stötta henne under denna svåra tid. #FREEBRITNEY

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Emmon

Emmon följer upp succén – Idag släpps nya singeln “Dark”!

  Emmon (alias Emma Nylén) senaste album Recon har hyllats med lysande recensioner. Dessutom har albumet …