Sunday , December 4 2022
Foto: Liv Boucht Sahlin

Ceremoni – ”Du får mig”

Vad sägs om lite hederlig svensk indiemelankoli nu i höstregnet?

Ceremoni – fem allvarsamma, unga män från Lund – har på sin nya singel ett sound som ligger någonstans i gränslandet mellan Kent, The Cure och Interpol.

”Du får mig”/”Skriet” är det första smakprovet från den kommande Iris-EP:n, som passande nog släpps fredagen den 13 november på Svart Kaffe Records.

Precis som tidigare, vad gäller Ceremoni, så handlar det om hjärta och smärta.

Suggestiva och melankoliska skildringar av livet kryddade med texter om desperation, identitetskris och sömnlösa nätter, att vara en skugga av det man vill vara – men även möjligheten att fly till en människa man älskar, i en värld man hatar…

Det svenska svårmodet lever vidare. August Strindberg visste vad han pratade om: ”Det är inte lätt att vara människa”. Zero Magazine ger tummen upp och ser fram emot mer!

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

More – ”Provoked By Motions”

Elektropopbandet More, som består av Lino Avian, Magnus Dahlberg och Mattias Jönsson, gav i fjol …