Thursday , November 26 2020

Joy Division- och New Order-podd startar på torsdag, 29 oktober

Hur många här gillar Joy Division och New Order? 
Där fick vi nog med oss drygt 75 % av Zeros läsare…
Utmärkt, ni har nämligen något trevligt att se fram emot! 

Nu på torsdag, den 29 oktober, startar podden “Transmissions: The definitive story”, som i åtta avsnitt kommer att berätta Joy Divisions och New Orders historia. 

Det kommer att bjudas på information om bandmedlemmarnas bakgrunder, anekdoter om Joy Divisions grundande, minnen från Ian Curtis död, historier om hur New Order därefter bildades och en genomgång av hits som ”Love Will Tear Us Apart”, ”Blue Monday”, ”True Faith”, ”Regret” och ”Crystal”.

Både Bernard Sumner och Peter Hook kommer att ge sina tankar om de båda bandens nästan 45-åriga historia. 

Ett smakprov från Mr. Sumner:
Nothing would’ve stopped us – nothing did stop us, did it? Ian’s death didn’t stop us, Martin’s death didn’t stop us, getting all the equipment stolen didn’t stop us… There was nothing to go back to. There was no plan B.”

Men inte nog med det. Vi kommer även att få höra hyllningar och reflektioner från ett stort antal kända och kunniga musikkollegor (bland annat medlemmar i Pet Shop Boys, Primal Scream, Blur, Stereolab, Oasis, U2, Hot Chip och Happy Mondays).

En lyssningsfest för alla vänner av postpunk och new wave? 
Vi hoppas på det. Zero Magazine kommer i alla fall att sitta som klistrade vid mottagarna. 

Surfa in på Spotify, YouTube, Amazon Music eller Apple Music (snabblänk här) på torsdag för ”radio, live transmission… dance, dance, dance, dance, dance to the radio…”
Eller, ja, åtminstone schysst digital underhållning! 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Publik

Får vi höra NHL spelarnas favoritlåtar kommande säsong?

NHL säsongen 2020 var speciell på många sätt. Likt de flesta andra ligor i världen …