Joy Division- och New Order-podd startar på torsdag, 29 oktober

Hur många här gillar Joy Division och New Order? 
Där fick vi nog med oss drygt 75 % av Zeros läsare…
Utmärkt, ni har nämligen något trevligt att se fram emot! 

Nu på torsdag, den 29 oktober, startar podden “Transmissions: The definitive story”, som i åtta avsnitt kommer att berätta Joy Divisions och New Orders historia. 

Det kommer att bjudas på information om bandmedlemmarnas bakgrunder, anekdoter om Joy Divisions grundande, minnen från Ian Curtis död, historier om hur New Order därefter bildades och en genomgång av hits som ”Love Will Tear Us Apart”, ”Blue Monday”, ”True Faith”, ”Regret” och ”Crystal”.

Både Bernard Sumner och Peter Hook kommer att ge sina tankar om de båda bandens nästan 45-åriga historia. 

Ett smakprov från Mr. Sumner:
Nothing would’ve stopped us – nothing did stop us, did it? Ian’s death didn’t stop us, Martin’s death didn’t stop us, getting all the equipment stolen didn’t stop us… There was nothing to go back to. There was no plan B.”

Men inte nog med det. Vi kommer även att få höra hyllningar och reflektioner från ett stort antal kända och kunniga musikkollegor (bland annat medlemmar i Pet Shop Boys, Primal Scream, Blur, Stereolab, Oasis, U2, Hot Chip och Happy Mondays).

En lyssningsfest för alla vänner av postpunk och new wave? 
Vi hoppas på det. Zero Magazine kommer i alla fall att sitta som klistrade vid mottagarna. 

Surfa in på Spotify, YouTube, Amazon Music eller Apple Music (snabblänk här) på torsdag för ”radio, live transmission… dance, dance, dance, dance, dance to the radio…”
Eller, ja, åtminstone schysst digital underhållning! 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …