Saturday , January 28 2023

Elektronisk melankoli från The Legends

Svenska The Legends, med Labradorchefen Johan Angergård i spetsen, har genomgått många metamorfoser. 

Under årens lopp har bandets sound förändrats från att påminna om New Order och The Cure till att dra mer åt Kraftwerk- eller Daft Punk-hållet.

På sin nya singel, ”Oh Well, I’ll Never Learn”, bjuder The Legends på en melankolisk och elektronisk ballad. 

Nix, trots namnet ingen Morrissey-cover, men bra ändå! 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!