Wednesday , April 17 2024
Junior Brielle - 2020

Junior Brielle släpper tredje singeln för i år!

Efter ett års tystnad återvände Junior Brielle i våras med singlarna “Bäst i Sverige” och “DBSR”. Två låtar fyllda av analoga syntar, trummaskiner och viljan att överge det digitala och alla dess valmöjligheter. Idag 9 oktober släpper duon sin tredje och sista singel “Livet är underbart” från kommande EPn.

En låt sprungen ur drömmen att kunna spela live igen och det moraldödande vakum bröderna levt i det senaste året. “Livet är underbart” är en fortsättning på brödernas analoga resa och för tankarna till tidiga utgivningar som “Forever & Ever”. Den nya EPn, betitlad Dyrt & Heligt, släpps fredag 6 november.

Så resonerar bandet själva kring “Livet är underbart”.
Livet är underbart” är sprunget ur det moraldödande vakum vi levt i den senaste tiden. Hoppas att det blir en låt som vi antingen öppnar eller avslutar en konserter med. När vi var små drömde vi om att stå på scenen och spela live. Det är anledningen varför Junior Brielle finns. Får vi inte göra det så känns allt annat som brus och kontorsarbete.

Lyssna på “Livet är underbart”

 

Om Junior Brielle
Junior Brielle består av bröderna Gabriel och David Röhdin som 2018 uppmärksammades för sin debut-EP Blod efter att ha skickat ut sitt egna blod till Sveriges musikkritiker. Sedan dess har de släppt debutalbumet och tillika vinylettan TAMPA, spelat live och nominerats som Årets nykomling på Grammisgalan och utsetts till framtidens artist av P3, öppnat Lollapalooza och avklarat fem hela turnéer.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Statemachine, Mårten, Rickard, Leo

Winterwaves – elektronisk endagsfestival i Göteborg.

Efter nyår är det dags för andra upplaggan av endagsfestivalen Winterwaves på Musikens Hus i …